About frau.les

Το όνομα frau.les προκύπτει από τη λέξη “frau” (=κυρία στα γερμανικά) και την ελληνική λέξη "φράουλες".

Εγώ, (Μαρίλλη εδώ!) έψαχνα κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας να ξεκινήσω ένα χόμπι, και αποφάσισα να αγοράσω μια ραπτομηχανή και να αρχίσω να ράβω τσάντες και άλλα αξεσουάρ με υφάσματα που είχα ήδη στο σπίτι. Έχοντας ήδη γνώσεις και εμπειρία σε φωτογραφία και social media, ξεκίνησα να τα πουλάω μέσω Instagram, και σύντομα άρχισα να δέχομαι custom παραγγελίες, να αποκτάω καλύτερο packaging. Άρχισα να σκέφτομαι το πώς θα με βρει παραπάνω κόσμος και μόλις τελείωσε η καραντίνα προσπάθησα να συμμετάσχω σε bazaars, και επειδή δεν ήξερα πού να ψάξω, αποφάσισα να διοργανώσω ένα μόνη μου.

Συνειδητοποίησα κατευθείαν ότι τα bazaars και η διοργάνωσή τους δεν είναι μόνο ένας απλός τρόπος να πουλήσεις προϊόντα. Γνωρίζεις τα άτομα πίσω από την κάθε επιχείρηση, μαθαίνεις πώς φτιάχνονται τα προϊόντα τους και την ιστορία πίσω από αυτά: είναι ένας χώρος γνωριμιών, γεμάτος με δημιουργούς και καλλιτέχνες που κάνουν τα όνειρά τους σιγά σιγά πραγματικότητα.

Έτσι, μου ήρθε η ιδέα να ανοίξω έναν καινούργιο λογαριασμό στο instagram, τις @frau.les (frau=κυρία), και να δημιουργήσω μια κοινότητα με γυναικείες επιχειρήσεις με χειροποίητα προϊόντα. Με ελάχιστο έως μηδαμινό budget από πίσω, η δουλειά μου αρχικά ήταν να κάνω posts με λίγα λόγια για την κάθε επιχείρηση και να αναδεικνύω με φωτογραφίες τα προϊόντα τους, συνεχίζοντας να διοργανώνω ολοένα και περισσότερα bazaars. Με το πέρασμα του χρόνου, κι όσο το account γινόταν όλο και πιο γνωστό, ο κόσμος θα ήξερε ότι εάν ψάξει στις @frau.les, θα βρει μια ποικιλία χειροποίητων προϊόντων και επιχειρήσεων.

Σύντομα αποφάσισα ότι πρώτον, η ιδέα αυτή είναι το πρώτο πράγμα που με ενθουσιάζει τόσο, ώστε να ασχοληθώ μαζί της επαγγελματικά, και δεύτερον θα βοηθούσε περισσότερο τις επιχειρήσεις αυτές αν δημιουργούσα ένα e-shop που θα διαφημίζονται και θα πωλούνται τα προϊόντα τους χωρίς να χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να παρευρεθεί σε bazaars. Ελπίζω οι frau.les να εξελιχθούν σε έναν χώρο γνωριμιών, αλληλοϋποστήριξης, μόρφωσης σχετικά με την αργή μόδα και τις ηθικές αγορές, και να ενισχύσουν όσο περισσότερο γίνεται τις μικρές γυναικείες επιχειρήσεις!